和洋九段女子中学校・高等学校

スタディステーション

STUDY STATIO

• 20時まで利用可能なブース型自習室
  • 自学自習を中心としつつ、常駐する教員への質問も可能

Study rooms suitable for self-study available until 8:00pm with teachers in attendance

カフェテリア

成長期の生徒にふさわしい栄養バランスのメニューを家庭科教諭・養護教諭・校医を交えて作成。「食育」を毎日のランチで実践しています。「食物」の授業を履修している高校生が、後輩のために考案したメニューも提供されます。郷土料理の日や、世界の料理の日などもあり、楽しいランチタイムです。
To maintain good nutritional balance for growing students, a variety of items selected by Home Economics teachers, school nurses and the school doctor are available. We think that what our students eat every day is important for their health, so we focus on the content of each day's lunch at the cafeteria. Our senior high school students taking a Food course design new menus for their younger students and those are provided at the school cafeteria. In addition, once a month the students can eat "local dishes" or "cuisines of the world". They are looking forward to these special days and enjoy their lunch time.

SECURITY

最も優先していること。それは生徒の安全です。

• 全ての校舎が最新の建築基準に適合
  • 校内宿泊待機が3日間可能な備蓄